Sijaj, ti luda rerno!

18337118_10213282869010356_1398325898_nŠta je nada? To je kad ti u kuhinji stoji sredstvo koje se zove Rerno blist! Nada da ćeš jednim prskanjem očistiti svu prljavštinu koja se taložila mesecima. U stvari, nada da ćeš se uopšte setiti da bi trebalo nešto očistiti. Nada mama Nade da je od mene napravila dobru domaćicu i da će mi kupovinom pomenutog sredstva obezbediti podsetnik na dužnosti. Nemam bolju reč od ’’dužnosti’’ pošto blistanje rerne sigurno nije želja, niti potreba. Mada može postati tiha čežnja u trenutku kad se sretnete sa tuđim čistim rernama, ali nikad dovoljno da podstakne na akciju.
Sad će ovi što vole da donose zaključke i da imaju mišljenje odmah da me bace na gomilu sa ostalim ’’Ona glupača misli da je život Seks i grad’’! Neka, dragi imaoci (mada mi živopisnije zvuči IMAČI) mišljenja, samo vi uživajte u svojim STEREOTIPIZDARIJAMA! Uskoro ću vas demantovati ako ne napustite ovaj internet prostor.
Nemam ja problem sa kućnim poslovima, nego sa blistanjem koje je prolazni privid, a zahteva mnogo napora! Kod naših baka i mama to je bila rerna, a kod nas su druge stvari. Ne moram da koristim Rerno blist jer ako mi kojim slučajem rerna upadne u kadar, svu masnoću i prljavštinu mogu da zamutim odgovarajućim filterom na Instagramu. U svakom slučaju, važno je da se prljavština ne vidi! Važno je da se – šta?! Blista! Zato ja popravljam rumenilo svaki put kad idem autobusom od tačke A do tačke B: ako slučajno sretnem nekog pravog ili izmišljenog neprijatelja, da ne može da likuje kako sam bleda i beživotna. (Baba mi je davno citirala Jesenjina: ’’Smej se i kad bi plakati htela, osmehom guši što ti duša skriva, jer tako se mora pred ovim svetom koji u tuđim suzama uživa.’’ Ima istine! Kao i u tome da je moje prelepo detinjstvo kod babe i dede naplaćeno paranoičnim poremećajima u zrelom dobu.) Neki ulažu napor u blistanje zato što im prija da im drugi zavide, neki zato što se takmiče sa tuđim blistanjima, neki zato što ne mogu da se pomire sa nesavršenostima, a neki zato što dobro zarađuju, pa im se blistanje isplati (jer ima budala koje daju novac da gledaju tuđe blistanje). Kakva opšta BLISTAČINA!
Tu nije kraj! Nasuprot ovima što blistaju, okupila se druga grupa koja po svaku cenu odbija da blista i koja ulaže ogroman napor u neblistanje! Oni ne žele da blistaju jer veruju da će tako biti bolji od ovih što žele. Oni misle da će dostići drevnu mudrost i sa njom u jeftinom pakovanju i mir, ako iskorene svaku potrebu za blistanjem! Oni žele da ubede sebe i druge kako je blistanje gubljenje vremena i kako ima važnijih stvari u ovom surovom svetu od pukog blistanja. E, moje askete neblistanja, vi ste robovi STEREOTIPIZDARIJE kao i ovi prvi!

3cc8c0cfed8c95e4a6c9547e4aebe77f
Blistanje se ne iznuđuje Rerno blistom, ni filterom na Instagramu, kao što ga s druge strane, ne treba gasiti tamo gde je Bogom dano. Ne garantuje sreću ulaganje napora, nego prepoznavanje! To je moć da razlučimo: šta je naša želja za blistanjem, a šta je namet; šta treba da blista, a šta ne; šta može da blista, a šta ne; gde želimo da blistamo, a gde ne; zbog koga vredi blistati, a zbog koga ne; i na kraju, da jednom u blistanju uživamo, a da se drugi put blistanjem ne opterećujemo!
Zato ako vam je u srcu rerna – ribajte je s ljubavlju i predanošću dok ne zasija, ali ne zato da bi zasenila druge rerne. Takođe, ne očekujte od drugog da njegova rerna blista, ne čudite se što mu blistanje rerne nije važno, nemojte da likujete kako je vaša rerna bolja, i na kraju, ne zamerajte mu ako je blistanje potrošio na neku drugu stvar!
Mnogo puta sam pomenula Rerno blist. Da sam jedna od ovih što zarađuju od pisanja na internetu, sutra bi mi iz fabrike poslali pakovanje sredstava za ribanje, doživotno da blistam.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s