Čist tepih – duga ljubav

Komšije su opet prebacile tepih preko kapije, a to znači da će iskoristiti poklonjene tople i sunčane dane da ga četkaju, ribaju i ispiraju u više epizoda. Pustiće sapunicu niz ulicu, ali oni istovremeno nama čine uslugu. Svakog drugog dana jedan deda sa prvim jutarnjim suncem izbaci šlajm pod nečijim prozorom i ovo će biti siguran način da se takve i slične naslage života speru sa asfalta. To pranje tepiha na ulici praktikuju mnoge kuće u našem mestu. Verovatno je u pitanju neki plemenski ritual čišćenja od kućnih demona koji moja porodica nažalost nikada nije usvojila. Nas četvoro smo svoje demone pripitomili. (Možda smo zato mi podivljali.)

Drugo, samo ako tepih operete pred celom ulicom ljudi mogu imati pravu sliku o tome koliko se računa vodi o higijeni u vašem domaćinstvu. Bilo bi lepo da svako ko prođe simbolično uzme učešće: jednom umoči četku u kantu i malo protrlja. Tako bismo svi imali osećaj da smo doprineli opštoj čistoti. Uostalom, to bi se moglo primeniti i šire. Da skupimo recimo, svi svoj prljav veš, pa idemo zajedno na Dunav da ga peremo! Biljana gaće beleše.

U ovo vreme kada svako može da bude individualac i ekscentrik, pravi izazov je podrediti život zajednici. Doduše, na Fejsbuku možete da glumite i ovo i ono. Zato ja predlažem Sremske Karlovce.

carpet-designs-1727x1231-rugs-handmade-persian-carpet-wool-bijar-2-x-3-ebay-urumix.com

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s