U čarapari

108f50906d05deb1c5d40dd3c0068e4fJa u čarapari: „Imate super izbor, samo što sam vas teško pronašla, zabačeni ste.”

Čaraparka: „Znate šta, ja sam ovde 24 godine, moje stalne mušterije znaju da smo ’zabačeni’, kako Vi kažete, reklama mi nije potrebna.”

Suvišan komentar sledi: „Da, prodaješ čarape od kojih neke koštaju i 3000 dinara, a u poslovni prostor stanemo kutije, ti i jedna moja noga.” Naravno, nisam joj to rekla, niti sam pokazala koliko sam ponosna na svoj potpuno drugačiji stav, nego sam u trenutku počela da smišljam način na koji bih mogla da joj se ulagujem. (To mi se redovno dešava, zato posle moram da pišem ono što u životu ne izgovorim.) Htela sam da joj ukažem na to da sam ja ipak u onom starom dobrom taboru koji zna šta su prave stvari. Odmah sam se setila da moja mama često spominje tu čaraparu i da je pazarila kod njih u „ah, srećno vreme dok je radila”. (Ta čarapara je, u stvari, redovan deo hronotopa u njenim sećanjima na dane kada je bila srećna ili kada je mislila da je srećna. Zavisi od toga hoćemo li određivati u odnosu na to što je sada domaćica ili u odnosu na to koliko je u životu mogla postići da je bila ambiciozna.) Da se vratimo čarapari. Htela sam da joj se ulagujem i da se iskupim, ne znam da li iz sažaljenja ili sopstvene nesigurnosti ili zato što sam jadna, ali nije mi uspelo. Činjenicu da je mama godinama spominje, nisam iznela, nego sam izrazom svog lica uspela da je navedem da izjavu završi sa: „…ali dobro, vi ste mladi, ne možete znati.” Od troje koje mi je pokazala, kupila sam najjeftinije čarape, uputila slatkast ponizan pozdrav i otišla. Inače, jedna plastična noga na kojoj je izložena čarapa počela je da plesnjivi.

2 мишљења на „U čarapari

  1. Nisam našao onaj nezaobilazni wordpressov about, štogod da on značio, pa ću na ovom prvom postu (bar tako ja mislim, to – da je prvi) izjaviti (kao neka općenita izjava, hmm) kako zadnjih dana navraćam na tvoj blog nasmijati se i opustiti se uz ove briljantne tekstove iz svakodnevice u kojima se svi (jasno – svi koji to žele) možemo pronaći. Jednom rječju: uživam i čitam polako da dulje traje (ok, ok, to je sedam riječi. k’o sedam patuljaka). 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s